Buurtpreventieteam

Wat houdt buurtpreventie in?

Het zichtbaar aanwezig zijn in en het lopen van routes door de wijk, een stukje communicatie over buurtpreventie en verdachte zaken doorgeven aan de coördinator en/of politie. Al deze ‘taken’ zijn inmiddels al goed door het preventieteam opgepakt.

Alle vrijwilligers zijn welkom!

We kunnen altijd nieuwe vrijwilligers voor het preventieteam gebruiken. We komen met name overdag mensen tekort die een rondje door een gedeelte van de wijk willen lopen. Dus laat je bijvoorbeeld regelmatig de hond uit? Of loop je graag een klein rondje voor of na het werk? Twee vliegen in één klap! Zelfs als je maar één keer in de maand tijd hebt om overdag of ’s avonds een rondje te lopen, ben je welkom. Alle kleine beetjes helpen!

Wat houdt deelname aan het team in?

Voordat je definitief lid kunt worden van het preventieteam, krijg je twee avonden cursus. Hiervoor krijg je een bewijs van deelname. Zodra je deze cursus afgerond hebt, kun je je inplannen op een digitaal rooster. Op dat rooster geef je aan wanneer je tijd hebt om te lopen. Het rooster wordt ongeveer een maand vooruit gepland. Je loopt minimaal met zijn tweeën, nooit alleen. Zo leer je ook nog eens nieuwe wijkgenoten kennen!

Zo houden we onze buurt veilig!

Waar kan ik me aanmelden of informatie opvragen?

Stuur een mail naar info@heesterakker-preventie.nl of bel naar 06-10319621.

Nextdoor
@Heesterakkerleeft