Hartveilig Dommelbeemd

Hartveilig Dommelbeemd zet zich in voor een veilige en gezonde buurt. Er worden onder andere reanimatiecurssusen aangeboden.

Cursus reanimeren en het bedienen van een AED:

Hulp bieden binnen de eerste 6 minuten na een hartstilstand is cruciaal en kan een leven redden. En dat is helemaal niet moeilijk. Reanimeren en het gebruik van de AED is eenvoudig te leren in een paar uurtjes.

Door het volgen van een reanimatie- en AED-cursus leert u in een avond van 4 uur een hartstilstand herkennen, hartmassage toepassen en mond-op-mond beademing geven. Ook leert u de Automatische Externe Defibrillator (AED) gebruiken. Regelmatig organiseert Hartveilig Dommelbeemd cursussen reanimeren en het bedienen van een AED voor wijkbewoners. De cursus bestaat uit één avond. Per avond kunnen er maximaal 12 mensen opgeleid worden. Vanwege de beschikbaarheid van het Heesterhonk (Florencelaan 48) en BIEB (Tarwelaan 56) vinden de avonden altijd plaats op een maandag- of woensdagavond. De avonden beginnen om 19.00 uur en het zullen tot ongeveer 22.30 uur duren.

Al onze cursussen worden gegeven door cursusleiders die zijn gekwalificeerd door de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR).


Herhalingscursussen reanimatie

Zorg ervoor dat je oproepbaar blijft voor reanimaties en houd je vaardigheden op peil!

Als je een herhalingscursus hebt gevolgd zorg er dan voor dat je de nieuwe cursusdatum invoert in het systeem van HartslagNu.

Is het langer dan een jaar geleden dat je een herhalingscursus hebt gevolgd geef je dan op voor een herhalingscursus.

Het reanimatiecertificaat is 1 jaar geldig dus geadviseerd wordt om jaarlijks een herhalingscursus te volgen zodat je ook daadwerkelijk weet wat je moet doen als je opgeroepen wordt voor een reanimatie. Om je reanimatiecertificaat geldig te houden organiseert Hartveilig Dommelbeemd jaarlijks herhalingscursussen voor mensen die in onze wijk wonen. Hierdoor houden we kwaliteit van de 6-minutenzone op het gewenste niveau.

De herhalingscursus bestaat uit één avond en begint om 19.00 uur en zal tot ongeveer 22.00 uur duren. De avonden vinden altijd plaats op een maandag-avond.

Kosten

De kosten voor een reanimatiecursus zijn € 35,50.
De factuur van de reanimatie- of herhalingscursus wordt door diverse zorgverzekeraars uit de aanvullende polis vergoed. Het valt dan onder het onderdeel ‘cursus’ of ‘preventie’. Je kunt de factuur na betaling dus vaak declareren bij je zorgverzekeraar.

Hieronder kunt u zich inschrijven via de link.

Selecteer de categorieReanimatie
Selecteer een opleidingHerhaling, Opleiding of Oefenavond
Selecteer een locatie (voor onze wijk)Reanimatie herhaling, opleiding of oefenavond Dommelbeemd

Let op: Rechtsonder staat een button met een pijltje naar rechts voor meerdere data!
Klik een van de data aan en vul je gegevens in.
Mochten er nog vragen zijn dan mag u altijd een mail sturen naar info@facts-opleidingen.nl

Voor overige vragen kunt u contact opnemen met Hartveilig Dommelbeemd.

E-mail:Hartveiligdommelbeemd@gmail.com
Telefoon:Henny Pietersma: 06-26198799
Hans van der Zande: 06-33734984
Tom Hoksbergen: 06-52682233

6-minuten zones

Wat is een 6-minuten zone?

Een 6-Minutenzone is een gebied dat zo is ingericht dat mensen binnen 6 minuten de juiste hulp kunnen bieden bij een hartstilstand: 112 bellen, starten met reanimeren en een AED inzetten. Een 6-minutenzone is dus een gebied waarin de burgerhulpverleners binnen 6 minuten bij het slachtoffer kunnen zijn. Hiermee wordt de kans op overleven van het slachtoffer aanzienlijk vergroot. Na 6 minuten is het hart minder gevoelig voor een stroomstoot dus snel inzetten van een AED is erg belangrijk!

Mensen die een reanimatiecursus hebben gevolgd, kunnen zich opgeven als vrijwilliger voor een 6-minutenzone via HartslagNu.nl. Als een telefonische melding via 112 binnenkomt, zal de meldkamercentralist de burgerhulpverleners in de buurt van het slachtoffer een Sms-bericht sturen op de mobiele telefoon met de instructies, plaats van de AED (en pincode) en het adres van het slachtoffer. De SMS wordt gestuurd naar maximaal 100 burgerhulpverleners van wie de locatie het dichtst bij het adres van het slachtoffer ligt.

Om een 6-minutenzone te maken heb je 2 belangrijke dingen nodig:

  • Voldoende AED’s, in onze wijk die 24 uur per dag beschikbaar zijn. Dus met een buitenkast. Wij hebben er inmiddels voldoende in heel 5632.
  • Voldoende opgeleide EHBO’ers, BHV’ers of mensen die kunnen reanimeren EN die zich aangemeld hebben bij HartslagNu.nl. Deze mensen worden burgerhulpverleners genoemd. Hier hebben we er nog niet voldoende van!

Voor een goed werkende 6-minutenzone zijn in onze wijk minimaal 100 mensen nodig die kunnen reanimeren en aangemeld zijn bij HartslagNu. Kan je reanimeren en heb je een geldig reanimatiecertificaat, EHBO-diploma of BHV-diploma meld je dan aan bij HartslagNu en help mee Eindhoven hartveilig te maken! Als je je als burgerhulpverlener aanmeldt bij HartslagNu, kun je ingezet worden als burgerhulpverlener. In het geval van een reanimatie word je samen met 100 andere vrijwilligers opgeroepen om hulp te bieden.

Voor meer informatie over 6-minutenzones en hoe alles in Eindhoven geregeld is:
http://www.eindhovenhartveilig.nl

Op alle kasten zit een pincode die je krijgt als je een oproep krijgt via HartslagNu. De AED’s zijn allen 24/7 beschikbaar.

Nextdoor
@Heesterakkerleeft